News / 5 November 2019

MaGIC Melancarkan E-Nation – Simposium Yang Membentuk Negara Keusahawanan

Sepanjang 4 hari simposium ini berlangsung, terdapat pameran kerjaya dan ruang untuk para usahawan mempamerkan produk-produk, servis serta penyelesaian inovasi mereka. Dalam masa yang sama, mereka turut merekrut calon-calon yang sedang mencari kerja dan berpotensi. Bukan itu sahaja, Kejohanan Bergerak PUBG, Kejohanan Liga Legend Mobile dan pameran perdagangan ‘Buy for Impact” juga turut akan diadakan pada hari terakhir E-Nation ini berlangsung.

MaGIC juga menyasarkan untuk memupuk perbualan secara mendalam mengenai pelbagai teknologi baru, idea idea keusahawanan baru, usaha sedar impak, cabaran dan peluang masa depan berkhususkan industri serta kerjasama para usahawan dalam menyelesaikan pelbagai masalah dengan pendekatan yang kreatif dan berinovatif. Jadi, dengan membawakan tema “Membentuk Negara Keusahawanan”, MaGIC telah menjemput para usahawan berjaya dalam pelbagai bidang untuk berkongsi tentang pengalaman dan ilmu-ilmu keusahawanan mereka.

 

 

Baca selanjutnya di Amanz


Tags

Amanz

Amanz yang memfokuskan kepada berita-berita, tips dan informasi berkaitan dengan dunia teknologi dan perkomputeran. Lawati Amanz.